Organisatie

De organisatie bestaat uit zes personen. Hier stellen we ze één voor één aan u voor.

Hallo!

Mijn naam is Daniël Spierings en ik zit sinds 2019 in de organisatie van de Skèndelse Kwis. Ik werk bij de gemeente Heusden op de Servicedesk en doe vrijwilligerswerk bij TVSchijndel, Het Brabants-Muziek Theater en ik drum al zolang als ik mij herinner bij de slagwerkgroep van Harmonie Wilhelmina in Den Dungen. Ik woon dit jaar al 11 jaar in Schijndel nadat ik uit Den Dungen ben verhuisd.

Vrij snel na de verhuizing werd ik lid van TVSchijndel om zo Schijndel te leren kennen en maakte als fotograaf en cameraman kennis met de Skèndelse Kwis: een avond lang ‘kwissen’ en gezellig strijden met een leuk team. Toen de vereniging een team oprichtte ben ik écht verslaafd geraakt aan de Kwis: fanatiek puzzelen of met je laptop zoveel mogelijk proberen te vinden. Nadat ik bij de gemeente Schijndel stage kwam lopen en later ging werken heb ik ook een jaar een uitstapje gemaakt naar Team Koffieautomaat.

Toen mij werd gevraagd om de organisatie te versterken voor de kwis heb ik vrijwel meteen ja gezegd. Het lijkt me geweldig om samen met deze organisatie nu zelf Schijndel op het puntje van hun stoel te zetten met leuke en uitdagende vragen. Het eerste jaar was ik vooral met de binnenvragen bezig, jaar twee en drie met super leuke buitenvragen (als zeg ik het zelf). Maar als we samenkomen als organisatie ontstaan er zoveel leuke plannen over en weer, dat je uiteindelijk overal wel over meedenkt! Ik hoop dat jullie net zo veel plezier beleven aan de Kwis als ik in de afgelopen jaren!

Hallo,

Mijn naam is Arno van Alebeek en sinds 2017 zit ik in de organisatie van De Skèndelse Kwis. Ik woon in Den Dungen. Hoe kom ik dan in de organisatie De Skèndelse Kwis terecht? Eigenlijk heel simpel: ik werk namelijk ruim 25 jaar bij de gemeente Schijndel (sinds 2017 Meierijstad). Dus dan word je vanzelf een beetje Schijndels. Ik heb hier ook nog 5,5 jaar in de Wilhelminalaan gewoond. Stiekem denk ik wel eens dat ik meer van Schijndel weet en hier meer mensen ken, dan van en in Den Dungen.

Ik vind dorps- en pubquizen hartstikke leuk om te doen. Ik doe dan ook graag mee (vorige zomer nog de pubquiz van Schijndel aan Zee met ons DSK-team gewonnen) en organiseer zelf af en toe ook een pubquiz. Toen de gelegenheid kwam om de dorpsquiz van Schijndel te organiseren, was ik dan ook snel om. Ik vind het belangrijk dat een dorpskwis voor alle dorpsgenoten leuk is om te doen. En dat een dorpskwis ook ‘te doen’ is. Van lege antwoordvakken wordt niemand vrolijk. Ik ben er altijd wel voor in om een verrassende of verfrissende draai aan een vraag of opdracht te geven. Herkenbaar, maar toch weer anders. Oh ja, en af en toe een addertje onder het gras. De inspiratie hiervoor kan overal vandaan komen.

Met het organiseren van de dorpskwis hebben we ook de grootste lol. Het verrast me elke keer hoeveel medewerking we krijgen van de Schijndelaren bij het realiseren van de opdrachten en verzinnen van de vragen. Ik hoop dat Schijndel weer volop gaat genieten van de achtste editie van De Skèndelse Kwis en we dit jaar weer een bijzondere editie voor jullie kunnen neerzetten.

Groet,

Arno

‘Het leuke aan de Skèndelse Kwis is dat deze jong en oud met elkaar verbindt’

Ik ben Pieter Siroen en behoor (bijna) tot het interieur van de kwis. Komend jaar wordt ook voor mij de tiende editie. Ik ben werkzaam als docent Elektrotechniek op het Summa College en was werkzaam op het Elde College. Naast dat ik de Skèndelse Kwis organiseer, ben ik ook actief binnen Scouting Schijndel en politiek actief voor D66 Meierijstad.

Het leuke aan de Skèndelse Kwis is dat deze jong en oud met elkaar verbindt. Door de kwis leer je Schijndel e.o. op een interactieve manier kennen. Zelf heb ik nooit deelgenomen aan de Skèndelse Kwis maar de onderdelen die altijd voor hilariteit zorgen, zijn de buitenopdrachten en het centraal examen. De kwis is daardoor voor iedere doelgroep aantrekkelijk. Ik vind het belangrijk dat ieder lid van de organisatie zijn talenten inzet om tot een succesvolle kwis te komen. Ik verbind graag mensen met elkaar om zo alle talenten te benutten.

Ik vind het gaaf om voor alle Skèndelaren en Wijboschenaren een leuke avond in elkaar te zetten waar men lang van kan nagenieten. Mijn doel is dat men inziet dat we trots mogen zijn met de rijke historie van ons dorp en de gezelligheid die ons dorp kent door de verschillende evenementen. Door de kwis leren we iedere keer weer een beetje meer van Skèndel kennen.

Ik zou graag zien dat er meer jeugd van Skèndel en Wijbosch meedoet aan de Skèndelse kwis en mee gaat organiseren. De Skèndelse kwis is namelijk een kwis voor jong en oud!

‘Een gezellige avond voor iedereen’

Mijn naam is Leonie Steenbakkers. Ik werk fulltime bij IDTV als producer en daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij TVSchijndel, Stichting Sinterklaas Schijndel en natuurlijk de kwis. Vijf jaar geleden beleefde ik De Skèndelse Kwis voor het eerst als organisatielid. Ik kan je vertellen: dat was heel spannend. Los van het feit dat ik natuurlijk wil dat alles goed in elkaar zit, wil ik vooral dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Het is super om te zien hoe erg de strijd leeft onder de teams en hoe gemotiveerd jullie zijn om te winnen. Maar wie er ook wint, ik hoop dat alle teams om 23.00 uur kunnen zeggen: “we hebben een gezellige avond gehad met z’n allen”.

Daarnaast vind ik het leuk om ieder jaar een nieuw elementje toe te voegen aan de kwis. De basis is natuurlijk gelegd en daardoor hebben we ook de ruimte voor experimenten zoals de joker van afgelopen jaren. We zijn nu alweer druk aan het brainstormen hoe we dit jaar weer een kleine verrassing kunnen toevoegen aan de kwis. We willen jullie natuurlijk wel een beetje scherp houden na al die jaren.

In de organisatie houd ik me met van alles bezig. Dit jaar vooral het centrale examen. Maar eigenlijk doen we als team alles samen en dat maakt het ook zo fijn om met deze groep dit mooie, gewaardeerde evenement te mogen organiseren. Ik heb er alweer ontzettend veel zin in! Jullie ook?

Hopelijk tot op 28 december, bij het ophalen van de boekjes!

Mijn naam is Ton Deelen en samen met mijn vrouw Marga heb ik twee schatten van kinderen. Ik ben geboren en getogen in Schijndel. Hier heb ik ook altijd gewerkt, totdat in 2017 de fusie tussen de gemeentes een feit was. Ik werd zeer wreed uit Schijndel weggetrokken en vanaf dat moment is mijn werkplek in Veghel. Mocht je een leuke, moeilijke of spannende vraag voor de kwis weten, zoek me even op en spreek me gerust aan op de markt.

Ik heb zelf de eerste 5 jaar deelgenomen aan de kwis met Team Koffieautomaat, een team met collega’s van de Gemeente Schijndel. In het tweede jaar wisten wij de Skèndelse Kwis zelfs te winnen.

In mijn vrije tijd wandel ik samen met mijn trouwe viervoeter Woody. Zaak is om dan je ogen goed open te houden want in elk hoekje kan een vraag liggen. Het leukste onderdeel vind ik ‘je moet er bij zijn geweest’. Het hele jaar door struin ik de verschillende Schijndelse evenementen af om te kijken of er een leuke vraag van te maken is.

Ik wens al de teams vooral een gezellige kwisavond toe. Als dan het resultaat ook nog goed is, is dat mooi meegenomen.

Hallo,

Ik ben Carli van Heeswijk, getrouwd met Dorientje en samen hebben we 4 kinderen.
Je kan mij in het wild tegenkomen als ik aan het werk ben voor gemeente Meierijstad en voorheen gemeente Schijndel. Hier ben ik groenmakelaar. Ik onderhoud de contacten met inwoners die ideeën hebben over de openbare ruimte en dan vooral het openbaar groen. Ook zie je mij wel eens voorbij flitsen op een racefiets in een of ander Skèndels fietsgroepje.

De kwis vind ik vooral leuk omdat het twee avonden van gezelligheid zijn. Vooral de buitenvragen zijn mijn favoriet omdat ik al zo lang in onze buitenruimte rondloop. Hierdoor ken ik de meeste plaatsen in ons mooie Schijndel wel. Mijn streven is om kinderen aan te laten sluiten bij de kwisavond. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Groeten Carli